Laadstation EV-Box

Laadstations van EV-Box zijn belangrijk voor elektrisch rijden. Stap Zon Elektra is dealer van EV-Box en levert een compleet assortiment voor gebruik in de openbare ruimte, privéterrein èn thuis; eenvoudig in gebruik en veilig!

EV-box kleurenEigenschappen van alle laadstations van EV-box:

 • geschikt voor alle automerken
 • uniek herkenbaar design
 • slagvast
 • kleurvast, diverse kleuren uit voorraad leverbaar (tegen meerprijs in elke RAL kleur leverbaar)
 • behuizing onbrandbaar
 • modulair opgebouwd
 • CE_certificaat
 • Mennekes Type 2 contactdoos (Europese standaard voor elektrische auto’s) (alleen wandmodel met vaste kabel heeft Type 1 stekker)
 • stekker vergrendelt tijdens het laden
 • LED ring voor status indicator (groen = standby; blauw = laden)
 • Nederlandse handleiding
 • 2 jaar fabrieksgarantie

De EV-Box laadstations hebben een modern uiterlijk en zijn bruikbaar in openbare ruimtes en op privéterrein, zowel binnen als buiten. Het is een uniek en revolutionair product in zowel vormgeving als techniek en veiligheid. Het is ontworpen met de nieuwste technologie en is zeer gebruiksvriendelijk. Door middel van de gekleurde LED-ring wordt de status aan de gebruiker gecommuniceerd. De EV-Box wordt geheel gefabriceerd en geassembleerd in Nederland. Door de goede automatische procesbeheersing bent u gegarandeerd van de hoogste kwaliteit.

Drukknop uitvoering

Dit laadstation maakt het opladen van uw auto simpel. Met een simpele druk op de knop start of stopt u het laden.Het drukknop laadstation kan worden voorzien van een slot zodat er niet door derden op geladen kan worden.

Slim laadstation

Voor meer toepassingen, kiest u voor een slim laadstation waarbij een laadpas gebruikt wordt en die voorzien is van het Backoffice pakket. Hiermee wordt bijvoorbeeld verrekenen van stroomverbruik met uw werkgever/bezoeker mogelijk. U krijgt inzicht in verbruik en kunt gebruik maken van diverse services van EV-Box. Het laadstation staat in verbinding met het CIR (Centraal Inter-operabiliteits Register) zodat u bij andere laadpalen dan uw eigen met uw laadpas een laadtransactie kunt starten, beëindigen en afrekenen. Indien u uw eigen laadstation ook open stelt voor gebruik door derden kunnen zij ook bij u laden. De administratieve verrekening van de laadkosten vindt maandelijks plaats door EV-Box.

Modellen met 1 oplaadpunt

Het wandmodel beschikt over 1 oplaadpunt. Hij kan eenvoudig aan de wand worden bevestigd. Er is ook een uitvoering met een vaste laadkabel.

Modellen met 2 oplaadpunten

Het EV-Box paalmodel beschikt over twee laadpunten en is leverbaar in diverse configuraties. Het model is ontworpen om te worden gemonteerd op een standaard verkeersbordpaal. Dat is wel zo handig. Als het wordt aangereden, zal in de meeste gevallen kunnen worden volstaan met alleen het vervangen van de paal. Speciaal voor wandmontage in bijv. parkeergarages is er een gebogen RVS beugel beschikbaar.Ook de laadzuil is uitgerust met 2 laadpunten zodat twee auto’s gelijktijdig kunnen laden.

Modulair systeem

De EV-Box is modulair opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om met een instapmodel te beginnen en later te upgraden naar bijvoorbeeld een andere contactdoos, Mode 3 controller, GSM communicatie module of afreken mogelijkheden. U bepaalt de gewenste confifuratie

Bediening

Gebruikers kunnen het laadpunt activeren met hun laadpas, mobiele telefoon, drukknop of sleutel. De Mode 3 controller verzorgt de communicatie met het voertuig. Tijdens het laden is de stekker in het laadstation vergrendeld. Na het beëindigen van de laadsessie zullen de transactiegegevens naar de BackOffice worden verzonden (optioneel).

Diverse standaard kleuren
De laadstations zijn leverbaar in diverse standaard kleuren en op verzoek in ieder gewenste RAL kleur, passend bij uw huisstijl.

De productie van de EV-Box laadstations gebeurt in Nederland met een Injection moulding machine en Bayer Bay-blend polycarbonate. Hierdoor ontstaat er een robuust, kleurecht, slagvast en onbrandbaar oplaadstation.

22kW per contactdoos

Afhankelijk van het type kan het wand-, paalmodel een laadvermogen van maximaal 22 kW per laadpunt leveren. Het voldoet aan de laatste normen IEC 61851, beschikt over een CE certificaat en is getest en goed bevonden voor alle automerken.


Wilt u meer weten over de laadstations of een passende oplossing voor uw specifieke situatie?

Offerte aanvragenBel Stap Zon Elektra op 026 – 47 22 928Bezoek Stap Zon Elektra